ponedeljek, 1. julij 2024

SLADKOST PRISTNOSTI

Kako lep dan je danes! Priznam, da sem res veliko brala zadnje čase. Všeč mi je Jojo Moyo in njena knjiga Zadnje ljubezensko pismo, pa Lucinda Riley, Hiša orhidej. Nikolas Sparks Na prvi pogled mi ni bila tako pri srcu, ker je bolj nesrečen konec, tega pa nimam preveč rada. No, sploh nimam rada. Brala sem še eno strastno knjigo Sarah MacLean v vrtincu romantike z lahkoživcem, ki je tudi bila zelo lepa. Od Lucinde mi je tudi bila všeč Dekle na pečini! Zgodbe so tako navdihujoče in zapletene, kot je življenje samo. Je pa življenje sploh lepo!

Knjige so moja strast! Danes pa si grem po novo zalogo – robo in komaj čakam. To je hujše od slaščičarne ali trgovine z oblačili. Nikoli ne vem, kam me bo pustolovščina popeljala. Samo prepustim se in se potopim v zgodbo. Danes pa bo branje še posebej dobrodošlo, kajti zunaj dežuje. Knjiga. Jaz. Kocika. Čajček. To je pa dan, kot bi bil praznik. Pa saj je.

Najbolj pa še mi je všeč, da imam sokrivko ali še eno navdušenko nad knjigami in obe komaj čakava, da se potem pomeniva o branju. Izmenjujeva si navdih in sva navdušeni nad branjem! To pa še je najlepše!

Rada imam umirjene dneve. Obožujem jih. Všeč mi je, da lahko delam točno to, kar mi je. Berem ali delam – nič. To je največja radost duše, ker ima priložnost, da se počasi globoko usidra še bolj v vsak trenutek. Brez motenj. Brez zavračanja ali dajanja pomembnostim drugim stvarem. Ima popolno priložnost, da me popolnoma prevzame in da se potopim v sladkost pristnosti.

Uživaj mi danes!

Ljubek pristen lahkoten radosten blažen harmoničen bogat uživaški lagoden lahkoten razkošen ljubeč sočen iskren navdihujoč miren dan poln božanskega obilja!



Sledi svojemu srcu! Tu si zato, da bi zares uživala! Zdaj pa dopusti duši, da vodi. To je še večja pustolovščina kot branje knjig! To je tvoja pustolovščina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar