petek, 13. september 2024

ZARES ŽIVETI

Zanimivo je, kako se dogaja. Tudi, ko se nič ne dogaja. Vse je tako mirno, pa vseeno me vleče v polno notranjih raziskovanj. Globin. Radosti. Lepote. Srčnosti. Pristnosti. Povezanosti z naravo. Same take zanimive in polne presenečenj dogodivščine. Nikoli ne veš, kam te bo pot prinesla. To pa je najbolj sladko. Kar pa je najpomembnejše, tudi če se vrnem na začetno točko, nikoli nisem več ista. Na potovanje grem od doma in pridem nazaj domov! Ampak, o Bog, koliko bogatejpa sem! Koliko zakladov srca sem nabrala! Veselih, radostnih polno čutečih, prisotnih doživetih dogodkov. Vse to se je vsrkalo vame kot trajna, neskončno – večna – lepota. Zakladi, ki nikoli ne bodo zapustili moje duše. Samo polnijo jo in bogatijo!

To je zares življenje.

Pustolovščina. Niti mogoče ne toliko na zunaj, kot je na noter.

Sem pa veliko stvari naredila – »zanimivih«. Včasih se nisem zmogla drugače odločiti ali nisem znala drugače! Ampak kakšni zakladi srca so šele to! Zdaj še bolj kot kdaj koli cenim ljubezen, mir, srčnost, pristnost! Bližino. Iskrenost!!! To so tudi izjemni zakladi! (Kar te ne ubije, te naredi močnejšega! Kar me ni ubilo, me je naredilo močnejšo! Zares!) Naredi pa še nekaj posebnega! Milijon krat bolj cenim lepoto in mir. Dobro. To pa je neprecenljiv zaklad, ki ga vedno nosim v srcu! O tristo kosmatih medvedov, kako sem vesela, da se je vse to zgodilo!!! Preživela sem! (Pa tudi vsi okoli mene!!!) zdaj pa lahko zares živim – pristno! Kar pa je največji zaklad – sploh! Juhu, kako bogato življenje imam! Presrečna sem az moje dobre in ne tako dobre odločitve! Vsi so moji neverjetni zakladi! Kako se imam rada! Toliko »zanimivih« situacij sem preživela in še vedno sem polna upanja in ljubezni, ker vem, da je edino ljubezen resnična!

Največji zaklad pa je očino modrost! To pa ni v knjigah, ampak v doživetjih. V knjigah, ki jih tako ljubim, pa so odlične smernice!

Ljubek ljubeč miren blažen razodet pristen harmoničen pester zabaven presvetljen izjemen zamaknjen fantastičen jasen zanimiv (mogoče ne »zanimiv«) sočen strasten razkošen vesel celovit radosten globok lahkoten dan poln božanskega obilja in bogastva.



Uživaj življenje, tudi, če se dogajajo »zanimive« stvari. Ceni lepoto tega trenutka!

Ni komentarjev:

Objavite komentar