sobota, 21. september 2024

LEPOTA TRENUTKA

Hvala za tako čudovito življenje! Nič ga ne more premakniti! Uživam v njem. Zdaj uživam v senci in to mi je lepota!

Kako rada imam zelene hribe in hribčke v daljavi. Sploh pa to tišino. Neslišna je. Razen črička ali škržata, ki se je prebudil iz popoldanske sieste – počitka.

Zunaj imam edino uro, ki je za naviti in tako glasno tiktaka. Želim jo prestaviti noter, da bo na bolj mirnem kraju. Pa da bo zunaj večja tišina. Kako je vztrajna! Prav zagnala se je v tiktakanje! Odločena je, da bo dodajala sekunde. Znova in znova v krogu!

Sem jaz tako odločena, da bom živela svoje življenje? sem jaz tako odločena, da bom pristna?! Odločno lahko korakam svoje sekunde. Najbolj pomembno pa mi je, da živim v zdaj. Tukaj mi je lepo in tu mi je pomembno. Želim občutiti to vročino poletja in hkrati hlad sence. Prej sem tako blago zadremala v viseči mreži. Kako je prijalo. Zdaj pa je zapihal blažen vetrc! To je življenje!

Cenim svoj dom in vse, kar imam. V bistvu je neverjetno, kako se lahko povežem brez napora z naravo – čisto zastonj je! Lahko uživam v luni, zvezdah, prijetnem toplem, nežno božajočem vetrcu. Enostavnih užitkih, ki so mi vsak dan na voljo. Soncu. Pesmi ptic. Rožah. Svežih paradižnikih.

Vse najlepše stvari so brezplačne – tako kot ljubezen. In seveda zrak, kar je edino, kar res rabimo za življenje.

Življenje je čudovito, če le cenim vse njegove lepote in darove, ki mi jih vsak dan podarja.

Danes zjutraj sem videla tako lepo čarobno jutranjo zarjo.

Življenje je res lepo!

Moje življenje je izjemno!

Ljubek izjemen harmoničen iskren lahkoten blažen bogat miren razkošen iskren pristen edinstven srčkan srečen hvaležen navihan fantastičen čaroben ljubeč dan poln božanskega obilja!



Prepusti se lepotam! Vse so darovi le zate! Odpri svoje srce!

Ni komentarjev:

Objavite komentar