ponedeljek, 16. september 2024

ČAROBNOST SRCA

Kako uživam! Mačka Bliss mi leži pod stolom, jaz pa sedim v senvi in pijem blago limonado. Ptica je preletela nebo. Vse je tako tiho in samo škržat se oglaša. in ptica. Je to kva ali kua, ki je preletela nebo. Nekaj takega je povedala. Vmes se je oglasi še ptiček iz grmovja. Zdaj pa vetrc igra na listje gozda in vse tako blago šumi. Vse bliže in bolj odločno.

Čudovito je. Narava je čudovita. Kako lep pisan izjemen planet imamo! Barve me tako pomirjajo in mi prav prijajo. Modrina neba in zelena drevesa okoli. Res je čarobno. Pravljično.

Danes sem se lepo uredila, saj sem si oblekla svojo zračno obleko, ki tako lepo poplesuje v vetrcu. Božansko je. Izjemno. Počutim se fantastično. (Zjutraj sem se nasmejala v ogledalo in si povedala, da se imam rada. Mogoče je krivo tudi to!)

Vse pa še postaja bolj čarobno, ker vem, da me potem čaka kopel. Namakanje ob sončnem zahodu. Mogoče bo še prej prišel obisk, bomo videli.

Vročina pa je neverjetna. Samo za dremanje, kot pravi modrost moje mačke Bliss, ki je mojstrica zena. (Večinoma časa. No, verjetno je igra tudi del modrosti zena in skupaj tvori harmonično celoto.)

Berem knjigo o Toskani in kar sem bolj hvaležna za svoj dom. Še bolj cenim sedenje zunaj, ko piha vetrc, zeleno naravo, drevesa, tišino. Zvoke narave. Zvezde.

Moj dom je moj blagoslov. To je moje zavetje. Obožujem ga.

Sem pa spoznala nekaj. Lahko poslušam glas strahu, ki je vedno glasen in neumoren. Dam mu samo trenutek in že razpreda do onemoglosti. Poveže sedanjost, straši s prihodnostjo, vleče stare zarjavele dogodke naprej, ki naj bi napovedovali katastrofo ali želi samo opozoriti, da bi se morala počutiti krivo! Zakaj!?! Vse lekcije sem predelala. Kar še nisem, se bo pojavilo znova. Brez dvoma. Vedno sem delala najboljše, kar sem zmogla ali znala. Vse te izkušnje so me res obogatile, ne pa oropale. Točno zaradi vseh »zanimivih« situacij (beri vsega sranja), sem danes to, kdo sem! In ponosna sem nase! Izjemna sem! Postala sem božanska in še bolj pristna! Niti slučajno si več ne dovolim, da mi kdorkoli ali karkoli naprti krivdo, ker nimam razloga, da bi se tako počutila! Tako je!

Lahko poslušam kričeči in cepetajoči glas strahu ali glas ljubezni, ki je nežen, sočuten in ljubeč. Kaj bom izbrala danes? Ljubezen ali strah? (Tematika je opisana podrobno v knjigi Tečaj čudežev! Priporočam!) danes bom izbrala ljubezen! Če pa kdaj neprisebna izberem strah, pa lahko odločitev popravim tako, da izberem drugače. Lahko je! Zelo lahko je izbirati ljubezen!

Ljubeč harmoničen ljubek srčkan razkošen vesel radosten nagajiv igriv miren sočen strasten iskren pristen bogat šarmanten zapeljiv blažen presvetljen zamaknjen dan poln božanskega obilja!



Vredna si, da izbiraš ljubezen! Danes pa jo res izberi in jo živi! Izjemna si! Vredna si lepega in srečnega življenja, do konca svojih dni! Juhu!

Ni komentarjev:

Objavite komentar