sobota, 22. junij 2024

SPUŠČAM...

Zabavno, kako udobno mi je. Pravzaprav imam rada udobno. Rada pa imam tudi raziskovanja in pustolovščine. Všeč mi je, če sem doma in uživam v miru, mi je pa tudi pri srcu, da se kam odpeljem in raziskujem, se zgubim v novem kraju. Včasih me prav vleče kam, zdaj pa mi je moj dom moje svetišče. Uživam v radostih preprostosti vsakdana. Pitju čaja, kuhanju, pripravljanju jabolčne pite. Spanju. Branju knjige v postelji. Sprehodih. Pisanju zunaj na soncu. Všeč so mi take malenkosti. Božanje mačke Bliss. Kopel.

Gledanje dobrega filma. Čeprav zadnje čase sem že malo naveličana, da se skoraj v vsakem romantičnem filmu, bivši prikaže in sta potem spet skupaj. Bivši je bivši z razlogom.

Preteklost. Pa nekako morajo narediti film. Zdaj sem se spomnila, da sem se tudi jaz kot najstnica vrnila k bivšemu. Po enem letu. Ni se obneslo. Sva pa ustvarila nekaj čudovitih trenutkov skupaj. Očitno sem se morala vrniti k njemu, ker je zdaj oče najinega sina, za kar sem mu hvaležna bolj kot vse na svetu! Hvala za to! Hvaležna sem mu za vso ljubezen, ki mi jo je dal. Zdaj pa ga spuščam. Osvobajam. Puščam. Hvala za vso ljubezen, ki sem jo prejela. Spuščam ga. Odpuščam mu. Puščam ga, da odide po svoje.

Zanimivo. Res je, tudi jaz sem šla nazaj k bivšemu. Zdaj pa te zgodbe ne bi ponovila. Dovolj je bilo. Prvič. Ne pričakujem, da bi bilo s komerkoli karkoli drugače. Prej ko slej se spet pokažejo stare razlike. Ampak v filmu je drugače, ker so se okoliščine obrnile, da sta se na silo razšla in potem sta tako srečna, da se spet najdeta.

Pa kaj je s temi bivšimi danes! Ne bi rada pisala o tem! Dovolj sem jih imela, zato pa so bivši. Z razlogom. Res pa je, da sem jim vsem nadvse hvaležna, za vse lepe trenutke in vso ljubezen, ki sem jo prejela.

Mogoče pa se to mora samo sčistiti, kot voda počasi odplakne umazano. Izvir neprestano žubori s svežo vodo, tako se prej kot slej vse kalno poleže in izpere. Tako je tudi v življenju. Želim si odpreti srce. Naj vanj pride vse dobro. Zaupam, da tudi bo. Izjemno je imeti odprto srce. Srkam toliko dobrega in lepote. Prav uživam v zdajšnjem trenutku.

Začela sem brati knjigo Marka Avrelija.

Zdaj ap še samo nekaj o bivših! To m je preblisnilo! Kot bi nas želeli programirati, da naj se zadovoljimo z manj, kot je zares dobro za nas ali manj kot si želimo. Kaj je sploh sporočilo teh filmov? Obstaja ena oseba, ki je prava zate in potem si adijo, če te ta zavrne!? Možnosti je neskončno. Zemlja je tako velika in obširna, zaupam, da se najde nešteto dobrih moških po srcu, ki so pravi zame. Možnosti so neskončne. Vse je mogoče. Zaupam, da je vse mogoče. Vse Vesolje si želi naše sreče in vse orkestrira, da se sorodne duše najdemo. Popolnoma zaupam v to. Zaupam tudi v srečno do konca svojih dni.

Sploh ne vem, zakaj so me ti filmi tako razkurili. Lahko bi se bolj potrudili, da ne bi bile zgodbe tako predvidljive. Lahko pa jih samo neham gledati. Brez drame. Tako je! Odločitev je čisto moja. Bom raje kakšno dobro knjigo prebrala.

No, pa sem končno nazaj pri knjigah. Mark Avrelij. Berem njegov osebni dnevnik, pa še tu je imel vse oštevilčeno in po vrsti, po poglavjih. Neverjetno je, kako opisuje, da se dobro povrne. Vsak trenutek je dragocen, saj nikoli ne vemo, kateri je zadnji. Kako je dragoceno slediti svojemu srcu, si zaupati. Zdaj sem komaj na začetku, ampak ima nekaj lepih misli noter. Me pa malo bega, da sem izbrala to knjigo, ko se v resnici želimo osvoboditi od starih sistemov, ki ne delujejo za nas, ampak za bogatenje bogatih. Skoraj je ne bi začela brati. Zdaj pa mi je všeč Markova filozofska stran.

Zabavno. Kako se vse obrne.

Resnica se je izkazala.

Pravici je zadoščeno.

Božansko posredovanje se dogaja zdaj!

Tako je!

Ljubek pristen lahkoten miren bogat šarmanten jasen kreativen čaroben razkošen harmoničen edinstven celovit pester srčkan srečen sijoč ljubeč dan poln obilja!



Sledi svojemu srcu! (Tudi, če ti govori, da se vrni k bivšemu.) Zaupaj si! Ti veš zase! Si izjemna! Zaupaj si zares! Ti res veš zase!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar