sreda, 15. maj 2024

RADOST SRCA!

Česa se najbolj veseliš?

Kaj pa ti je zdaj v največje veselje?

Najbolj se veselim potovanja. Bilo je presenečenje, od meni ljube osebe. Pa še mesto je fantastično, saj še tam nisem bila. To pa bo! Mesto je ob reki. Moralo bi biti presenečenje še za eno osebo, pa so naključja razvozlala skrivnost. Zdaj pa vsi vemo, kam gremo. In vsi se zelo veselimo. Jaz še posebej! No, vsi.

Raziskovala bom kavarnice, pa umetnostno galerijo, se sprehajala ob reki, pregledala zgodovinske zgradbe, jih občutila, šla na grad. Lahko, da bomo šli kaj od tega skupaj, lahko pa da ne. V vsakem primeru bo fantastično!

Veselim se tudi drugačne hrane. Vedno se mi življenje na potovanjih ustavi, sem samo v trenutku in v toku dobrega. Iz enega fantastičnega trenutka v drugega. Obožujem potovanja.

Seveda pa še bolj obožujem potovanja srca, ko raziskujem in ljubim, kar sem mi dogaja, ali pa to spustim. Čas je, da veliko starih vzorcev opustim. Eni so prav smešni. Počutim se kot klovn, ki hodi po tanki vrvici z dežnikom v roki, s katerim lovim kaplje dežja, da zaščitim druge. Ampak ne več. Vsak ima dve roki in si lahko sam drži marelo. Če pa ne, pa naj bo moker – no, ali pa mokra. To ni več moja skrb. Vsak se naj potrudi za svoje življenje in bo polno angažiran. Zdaj vem sopomenko! Zagret. Čakaj, še ena je – zavzet. Drugi naj bodo zagreti, zavzeti za svoje življenje. Meni pa vsa energija ostane, da si ustvarjam svoje čudovito življenje. Kako pa jaz uživam! To pa je svoboda! Hu, zdaj sem si prav oddahnila! Nič več žongliranja in hoje po vrvici ali celo spravljanje drugih v smeh. Odpade. Vsak naj sam poskrbi za svojo srečo.

Čakaj. To že malo zveni na otožnost. Kaj si zdaj brez dela? če pa toliko let mojega vztrajnega truda ni obrodilo nič sadov. Samo jaz sem bila še bolj tečna in zagrenjena.

Zakaj pa sem delala to? Da bi videli, kako sem dobra.
Torej sem se želela samo dokazati, ne ker bi mi bilo resnično mar. Saj mi je bilo mar, še mi je vedno – ampak vsak ima svojo svobodno voljo, da sam izbira življenje, kot si ga želi. Tudi jaz. Nisem prišla nobenega rešiti, prišla sem živeti. In živa sem, ko uživam.

Svobodna sem. To šteje. Imam dovolj energije, da si ustvarim karkoli želim. To je to. Vse druge osvobajam, sprejemam, da živijo, kot želijo živeti. Sami vedo, kaj delajo. Sami naj bodo zavzeti in zagreti, če res želijo kaj spremeniti.

Uživaj mi v svoji svobodi. Ni se mi treba nikomur dokazovati. Sama si dajem zdaj dovoljenje, da živim po svoje.

Ljubek pristen harmoničen jasen iskren živahen miren pester razkošen kreativen bogat hranljiv svoboden miren dan poln obilja!



Živi svoje življenje! Samo zato si tu! Izbiraj več sreče! Juhu!

Ni komentarjev:

Objavite komentar